Anasayfa

Sohbet

Üyelerimiz

İletişim


Subject İnformation
Author Sosyalistler Replies 0
Share Views 26
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sarılık ve kuru öksürüğü yok eder
#1
Sarılık ve kuru öksürüğü yok eder

Özellikle yaz sofralarının vazgeçilmez ürünlerinden olan bu besin bilinenin aksine adeta bir şifa deposu...



Hekimlerin hükümdarı İbn-i Sina’dan ‘Şifalı Bitkiler’

Üniversitelerde 700 yıl ders olarak okutulan hekimlerin piri İbn-i Sina’nın 'Tıp Kanunu' kitabından bugüne kadar hiçbir yerde rastlamadığınız çok özel formülleriyle şifa bitkilerin reçeteleri…

Dr. Yaman SÖNMEZ ve Tarihçi Ahmet ALMAZ hazırladı.

YEMİYORSAN DA BAHÇESİNDEN GEÇ...

TURP

Yağı, suyu, salatası ile tam bir doğal şifa olan turp akrep sokmasından saçkırana, cilt lekelerinden sivilcelere, sarılıktan ödeme kadar binbir derdin çaresi. Anne sütünü artırıp, kronik öksürüğü de iyileştiriyor. Özetle yemeseniz bile bahçesinden geçin...

Turpun en etkili yeri tohumudur. En besleyici olanı da kavrulmuş olandır. Sonra kabukları, yaprakları ve etli kısımları gelir. Turp yağı kuvvetlidir. Etkisi Hint yağı gibidir. Ancak o, ondan daha şiddetlidir. Onun yabanisi, bostani olan nevinin bütün özelliklerini taşır ve onlardan daha kuvvetlidir.

İÇERİĞİ

Onun kökü birinci derecede rutubetlidir; tohumu üçüncü derecede sıcaktır.

YARARLARI

O, gaz yapar. Ancak tohumları gaz gidericidir. Turpta yumuşatıcı etki vardır ve özellikle de tohumlarında bu etki vardır. Yabanisi, susuzluk ve hararet yapar. Bu ilacın pişmişi gıda değerini artırır.

Onun besini balgami özellik taşır; (tıbbı değeri) azalır. Turpta süratle bozulma özelliğine sahip maddeler vardır. Bundan dolayı, bunlar turpun zararlı yönlerini oluşturur. Onun baharla çıkan yaprağı haşlanıp, zeytinyağı ile birlikte uzun süre yenirse, turp besleyici olur.

YARALAR

Balla birlikte haricen kullanıldığında, habis yaraları ve süt yaralarını giderir ve onun tohumları, sirkeyle birlikte kangren olarak bilinen yaraları tamamen iyileştirir. Ayrıca bitleri de yok eder.

HAREKET ORGANLARI

Eklemlerde olan travmaları bertaraf eder ve eklem ağrıları için cidden yararlıdır.

BAŞ ORGANLARI

Baş, diş ve boğaza zararlıdır. Onun öz suyu ve yağı, kulak kiri için yararlıdır.

SOLUNUM

Onun pişmişi, kronik ve göğüste ağır keymustan oluşan öksürüğe iyi gelir. Onun zehirli asmaların sebep olduğu sıkıntı ve boğulmalara olumlu etkisi vardır. Oxymelde pişmiş tuzla gargara yapılırsa, boğaza iyi gelir. Ancak, normal boğaza zararı vardır. O, süt salgısını artırır.

GÜZELLİK

Darı unuyla karıştırılarak kullanılan turp, saçkıranda saçın çıkmasını sağlar. Turp, balla birlikte haricen kullanılırsa, göz altında oluşan morluk ve karartıları yok eder. Turp, ciltteki lekeleri, döküntüleri, vurmayla oluşan izleri giderir. Turp tohumu, kendis (gerdiş, kükürt) ile haricen kullanıldığında, addison hastalığında görülen siyah lekeleri yok eder; bu terkip özellikle lavmanda kullanılır. Vücuttaki lekeleri yok eder. İltihaplı yaraları, sivilceleri, darı unuyla birlikte giderir.

ZEHİRLENME

Yılan sokmasına karşı etkilidir ve şarapla aynı şekilde böcek sokmalarına karşı iyi gelir. Tohumu, zehirlere ve böcek sokmalarına iyi gelir. Eğer akrep üzerine tatbik edilse, onu öldürür. Onun suyu daha fazla etkilidir ve turp yiyen kişiye akrep sokması herhangi bir zarar vermez.

GÖRME

Göze zararlıdır; ancak onu temizler, parlatır. Eğer onun suyundan göze damlatılırsa, gözün iç köşesinin altındaki izleri giderir. İbn-i Miskeveyh, onun yaprağının görmeyi kuvvetlendirdiğini söylemiştir.

SOLUNUM

Onun pişmişi, kronik ve göğüste ağır keymustan oluşan öksürüğe iyi gelir. Onun zehirli asmaların sebep olduğu sıkıntı ve boğulmalara olumlu etkisi vardır. Oxymelde pişmiş tuzla gargara yapılırsa, boğaza iyi gelir. Ancak, normal boğaza zararı vardır. O, süt salgısını artırır.

BESLENME

Mideye zararlıdır. Gaz ve geğirti yapar. Yemek sonrası bağırsakları yumuşatır ve boşaltımı sağlar. Yemekten önce yenilip turp, yiyecekleri eritir; ancak midede kalma sürelerini hızlandırmaz. Bu işi dengeli yapmaz ve bundan dolayı kusmaya sebep olur ve özellikle onun kabuğu ile sirke birlikte yenirse, bu etkiyi sağlar. Böğür ve dalak ağrıları için yakı olarak kullanılır.

Onun tohumları, sirkeyle birlikte iyi bir kusturucudur ve dalaktaki şişleri eritir, çözer. İbn-i Miskeveyh, yemeklerden sonra hazmettirir, der. Özellikle yaprağı ve yaprağının suyu karaciğerdeki tıkanıklığı açar. Sarılığı giderir. Bazıları, yapraklarının hazmettirici, kendisinin besleyici olduğunu söylemişlerdir. Onun tohumları, karın gazlarını çözer ve giderir. Onun suyu, istiskaya (vücutta su toplanması) çok iyi gelir.
[Resim: Adsiz-300-x-200-piksel-600-x-200-piksel.gif]
Cevapla




Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi