Muhallebili İncir Tatlısı
Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
7-8 adet incir (suda bekletip küp küp doğrayın)
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1.1’5 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
2.5 su bardağı ılık su
4 yemek kaşığı şeker
1 paket 3 ü bir arada
Muhallebi için;
4 su bardağı süt
6 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
Piştikten sonra;
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Soğuduktan sonra;
Yarım paket krem şanti
Üzerine;
Hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?
Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
Süt, tarçın, eklenir.
Unun içine incir eklenir karıştırılır.
Ceviz ve kabartma tozunu da ekledikten sonra biraz katı kek harcı elde edilir.
Yağlanmış dikdörtgen borcama dökülür.
180 derecede pişirilir.
Muhallebi için tencereye süt,un, nişasta, şeker eklenir.
Piştikten sonra vanilya ve tereyağı eklenip karıştırılır.
Soğuduktan sonra krem şanti ile çırpılır.
Şerbeti için su, şeker,kahve karıştırılır.
Pişen ve ilk sıcaklığı çıkan kekin üstüne dökülür.
Ardından muhallebi dökülür.
En son üzerine hindistan cevizi serpilir. Afiyet olsun....
Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
7-8 adet incir (suda bekletip küp küp doğrayın)
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1.1’5 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
2.5 su bardağı ılık su
4 yemek kaşığı şeker
1 paket 3 ü bir arada
Muhallebi için;
4 su bardağı süt
6 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
Piştikten sonra;
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Soğuduktan sonra;
Yarım paket krem şanti
Üzerine;
Hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?
Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
Süt, tarçın, eklenir.
Unun içine incir eklenir karıştırılır.
Ceviz ve kabartma tozunu da ekledikten sonra biraz katı kek harcı elde edilir.
Yağlanmış dikdörtgen borcama dökülür.
180 derecede pişirilir.
Muhallebi için tencereye süt,un, nişasta, şeker eklenir.
Piştikten sonra vanilya ve tereyağı eklenip karıştırılır.
Soğuduktan sonra krem şanti ile çırpılır.
Şerbeti için su, şeker,kahve karıştırılır.
Pişen ve ilk sıcaklığı çıkan kekin üstüne dökülür.
Ardından muhallebi dökülür.
En son üzerine hindistan cevizi serpilir. Afiyet olsun....