Anasayfa

Sohbet

Üyelerimiz

İletişim


Subject İnformation
Author Arzu Replies 2
Share Views 282
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ghostlamak ne zaman sorun olmaz?
#1
Psikologlar açıkladı: Ghostlamak ne zaman sorun olmaz?

Psikologlar, ghosting olarak bilinen davranışın internet çağıyla birlikte nasıl yaygınlaştığını ve bu durumun bireyler üzerindeki psikolojik etkilerini açıkladı. Peki ghosting ne zaman sorun olmaz? İşte ghosting hakkında bilmeniz gerekenler.

Hoşlandığınız kişi tam da yakınlaşmaya başladığınızı düşündüğünüz anda size cevap vermemeye ve aramalarınıza çıkmamaya mı başladı? O zaman siz de "ghosting"e maruz kalmış olabilirsiniz. ABD'li psikolog Dr. Jennice Vilhauer, ghosting (hayaletlik) olarak bilinen davranışın, insan ilişkilerinde giderek daha yaygın hale geldiğini belirtti.

FİZİKSEL ACIYA BENZİYOR

Terim Google aramalarında 2019’da zirveye ulaşırken, şu anda, konu hakkında binlerce makale bulunuyor. Sık yaşandığı için ilişki aşamasındaki birçok insanın bunu beklediğini belirtiliyor.

Uzmanlar, ghosting açık bir reddetmenin netliğinden yoksun olduğunu ve bunun insanların süreci anlamlandırmasını zorlaştırdığını söylüyor. Vilhauer, bu durumlarda kişi açıkça reddedilmediğinden olayın daha rahatsız edici bir hal aldığını belirtiyor ve bu durumlarda yaşanılan acının, fiziksel bir rahatsızlıktan kaynaklanan acıya benzediğini ekliyor. Konu hakkında konuşan Vilhauer ghostlamanın tarih boyunca var olmuş olabileceğini, ancak dijital çağda daha sık karşılaşıldığını ifade ediyor. Psikolog Dr. Rich Slatcher, flört uygulamalarındaki anonimlik ve yüz yüze görüşme imkanının olmaması nedeniyle insanların zor duygular ve konuşmalardan kaçınabildiğini belirtiyor.

Bu durumun, kişilerin çatışmalardan kaçınma eğiliminde olduklarını ve dolayısıyla daha temkinli hale geldiklerini ifade ediyor.
Cevapla
#2
Uzmanlar açıkladı: Bu 6 şeyi birlikte yapan çiftler çok mutlu

Sağlıklı ve mutlu bir ilişkinin unsurları tam olarak nelerdir? Çiftlerin kişisel zamanları konusunda sınırları çizmesi gerektiği önerilse de uzmanlar, bazı aktivitelerin birlikte yapılması görüşünde.

Uzmanlara göre, bu 6 aktiviteyi birlikte yapan çiftlerin ilişkileri oldukça sağlıklı. İşte o aktiviteler:

1. Ekranlardan uzak durun

Her ne kadar dijital çağda yaşasak da bazen ekranlar uzak durmak ilişkinize iyi gelebilir. Birlikteyken telefonunuz yerine, partnerinizin gözlerine bakın. Hepimiz önemli olduğumuzu ve önemli olduğumuzu bilmek isteriz. Birbirimize odaklanmak bu mesajı verir.

2. Oyun zamanı

Partnerinizle oyun oyunuyor musunuz? Oyun sadece çocuklar için değildir, yetişkinlerin de birlikte eğlenmesi oldukça önemlidir. İster masa oyunu ister dışarıda yapacağınız bir etkinlik...

3. Fiziksel akttivite

Vücudumuzu hareket ettirdiğimizde, beynimizi ve kalbimizi güçlendiririz. Bu yüzden, kanepeden kalkın ve yürüyüşe çıkın, dans edin veya birlikte koşun.

4. Sessizlik zamanı

Biraz oturup iç dünyanızı düşünmek için zaman ayırmanın da büyük bir faydası vardır. Yan yana sessizce oturun, hislere ve düşüncelere odaklanın. Sürekli konuşmak yerine bazen birlikte sessiz olmayı deneyebilirsiniz.

5. Dinlenmeye zaman ayırın

Bazen beynimizin sadece rahatlamaya ihtiyacı vardır. Odaklanmadığımızda, belirli bir hedefimiz olmadığında rahatlamak isteriz. Birlikte "hiçbir şey" yapmamanın tadını çıkarabilirsiniz.

6. Uyku zamanı

Harvard Tıp Fakültesi'ne göre sağlıklı yetişkinler gecede ortalama 6-8 saat uyumalıdır. Yorgun ve uykusuz olduğunuzda eşinizin davranışlarına sinirlendiğinizi hiç fark ettiniz mi? Öğrendiklerimizi pekiştirmek ve günün yorgunluğunu atmak için uyumamız gerekir. Odanızı temiz ve huzurlu bir yaşam alanı haline getirin. Televizyon, bilgisayar, telefon ve diğer elektronik aletleri bir kenara koyun.
Cevapla
#3
Gerçekten sevmek ve sevilmek istiyorsanız…

Seviyor musunuz yoksa yaşadığınız şey yalnızca bir ego tatmini mi? Gerçek sevgi nasıl olmalı? Haberimiz küçük bir kafa karışıklığı yaşayanları aydınlatacak!

Yarası olan insanlar hem hemcinslerini hem karşı cinsleri hem de aşkın kendini suçlar durur. Aşk ölür. Aşk yalandır. Ne yazık ki, bu düşünce sadece daha fazla yabancılaşmaya yol açar. Ama gerçek, aşkın bir hata olmadığıdır. Aşk aslında oldukça sabittir. Aşk bizi aldatmaz. Herhangi bir sebepten dolayı yok olmaz. Biz oluruz. Psikoterapide aşk konusunda kafa karışıklığı yaratan birçok şey var. Birçoğumuz aşkla duygusal ihtiyaçlarımızı bağdaştırırız. Sevilmek isteriz. Romantizm isteriz. Peki gerçekten sever miyiz?


"Ben ne istersem ve bunu ne zaman yapmanı istersem, o zaman yapacaksın", "Her daim istediğim şey olmanı istiyorum", "İhtiyaçlarımı karşılamalısın", "Bunları senden istemem ya da nasıl yapacağını söylememem gerekir", "Beni koşulsuz sevmen gerekir. Vazgeçmeden", "Kurtarıcım olmanı istiyorum, annem ya da babam gibi olmanı ve eğer olmazsan sinirlenirim, bozulurum. Hatta seni aldatabilirim çünkü benim ihtiyaçlarım her zaman tatmin edilmelidir. Haa... Bu arada senin ihtiyaçlarını duymak istemiyorum."


Hepimiz bir dereceye kadar bu söylenmemiş duyguları besleriz, bu çağdaş ilişkilerin vebasıdır. Narsisizm aslında kendini sevmek değildir, kişinin kendi yaralarına, kendi kendinin içine sıkışıp kalmalısıdır. Sevgi gibi görünen bu tavırların peşindeki aslında egodur.

Sevgi sabırdır.
Ego dürtüseldir, talepkardır ve yola çıkmak için hazırdır.
Sevgi şefkatlidir.
Ego başkalarının kusurlarına hoşgörüsüzdür.
Sevgi övünmez.
Ego bir kupa karısı veya kocası ister
Sevgi çıkarcı değildir.
Egonun ana hedefi kendi kendine haz vermektir.
Sevgi kolayca öfkelenmez.
Ego istediğini almazsa öfkelenir.

Bunlar sevginin en az çekici parçalarıdır. İnsanlar genellikle aşkı nasıl bulacağının ve saklayacağının peşindedir, nasıl yayacağının ya da vereceğinin değil. Bu şekilde aşkı boğarız. Daha büyük bir deneyimi böylece sınırlandırırız.İşte size deneyebileceğiniz birkaç aşk uygulaması...

Empati: Acı çektiğinizde, aynı şeyden mustarip tüm diğer insanları düşünün ve onların da iyi hissetmesini yürekten isteyin.

Şefkat: İnsanlara önem verin. Hayatınıza giren insanları keyiflendirmeye çalışın.

Barış: Tanıdığınız hatta tanımadığınız herkes için barış dileyin.

İçe dönün: Bir sevgiliden bekleyeceğiniz her şeyi düşünün ve bunları kendi kendinize verin.

Bu değişiklikler "bencil akıl" ile "seven akıl" arasındaki farkları gösterecek. Kolay olmayacak belki ama pes etmemelisiniz. Tabii eğer gerçekten sevmek ve sevilmek istiyorsanız…
Cevapla




Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi