Anasayfa

Sohbet

Üyelerimiz

İletişim


Subject İnformation
Author iRcForumlari Replies 0
Share Views 110
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fasulye piyaz tarifi
#1
Fasulye piyaz tarifi
Malzemeler

250 gr. kuru fasulye
3 adet büyükçe domates
1 kahve fincanı zeytinyağı
6 adet yeşil biber
1 bardak sirke
3 adet yumurta
1 adet büyük baş soğan
18 adet siyah zeytin
Yarım demet maydanoz
Tuz
Meze Tarifi

Kuru fasulye bir gece önceden suda bekletilir. Suyu süzülür. Yeni suyla önce yüksek ateşe, kaynayınca kısık ateşte “çok yumuşatılmadan” pişirilir. Sonra soğutulur. Süzülerek çukur kaba alınır.

Sirke-tuz eklenerek 2-3 saat bekletilir. Tekrar süzülerek bir kaba alınır.

“Yarım ay” şeklinde doğranarak az tuzla ovulmuş ve yıkanmış soğanla ince kıyım maydanoz eklenerek iyice karıştırılır.

Tabağa yayılmış fasulyelerin etrafına yarım parmak dilimlemiş domatesler sıralanır. Çekirdekleri çıkarılmış yarışmar zeytin üstlerine oturtulur.

Uzunlama 4’e bölünmüş “haşlanmış yumurtalar” papatya şeklinde tabağın ortasına yerleştirilir. Çekirdekleri çıkarılarak ince doğranmış yeşil biberlerle kordon şeklinde etrafı çevrilir.

Bir kaseye 2 tatlı kaşığı tuz ve kalan sirke ile zeytinyağı konulur. 3-5 defa çatalla çırpılarak tabaktaki fasulye üzerine dökülür.
Beğen
__________________
Cevapla




Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi