Sponsor Reklam
site ekle sohbet,chat,mobil sohbet,uygulamalı chat,Chattir net,sohbet odaları, mircul Haberler istanbul
Lafazan sohbet, lafazan chat, lafazan, lafazan muhabbet istanbul Marmara Ereğlisi Su tesisatçısı, Marmara Ereğlisi Su tesisatı, Marmara Ereğlisi Su tesisatı tamiri, Marmara Ereğlisi Su tesisat ustası Manisa Böcek İlaçlama, Manisa İlaçlama, Manisa Böcek ve Haşere İlaçlama Servisi, Manisa Ev İşyeri Böcek ve Fare İlaçlama Şirketi

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Babagannuş Salatası
#1

Babagannuş Salatası Nasıl Yapılır? Babagannuş Salatası Tarifi !



Babagannuş Salatası Nasıl Yapılır? Babagannuş Salatası Tarifi !



Babagannuş aslen Lübnan mutfağının dünya çapında bilinen mezelerinden biridir. Lübnan'ın yanı sıra Ürdün, Suriye ve Filistin gibi ülkelerde de bilinir ve yapılır. Bizde de Antakya yöresine mal edilmiş bir mezedir. Bazı yerlerde abugannuş olarak da bilinir. Hatta yapılış biçimleri de oldukça farklılık gösterir. Bazı yerlerde közlenmiş patlıcan+biber+domates salatasına babagannuş denir.

Benim sahip olduğum ve birkaç Antakyalıdan onaylattığım haliyle literatürde bu şekilde yoğurtlu olana babagannuş, közlenmiş sebzelerle yapılana abugannuş deniyor. Yine de söylediğim gibi bu bölgeden bölgeye, hatta köyden köye değişiklik gösterir. Bizim oralarda közlenmiş karışık sebzeyle yapılana manca ya da çingene kebabı denir örneğin.

Ne şekilde adlandırılıyor olurlarsa olsunlar ikisi de çok lezzetlidir. Manca tam bir mangal salatasıdır mesela bana göre. Mangalda yarım ekmek arasına manca sürüp üzerine köfte benim vazgeçilmezimdir. Babagannuş da yine manca kadar yakışır et yemeklerinin yanına. Bununla da kalmaz tabi. Ispanak ya da semizotu gibi ot yemekleri için de iyi bir tamamlayıcıdır. Aslına bakarsanız tek başına da ekmek banıp yenecek, kızarmış ekmek dilimleri üzerine sürülüp kanepe haline gelecek kadar damak dolduran bir mezedir.

Malzemeler

5 adet büyük boy patlıcan,
1 adet limonun suyu,
1 çay bardağı tahin,
5 diş sarımsak,
3 su bardağı koyu kıvamlı yoğurt,
Tuz,
Üzeri için zeytinyağ ve maydanoz.

Hazırlanışı

Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun,
İnce ince kıyıp bir kabın içine alın,
Limon suyu, tahin, ezilmiş sarımsak, yoğurt ve tuzu ekleyip karıştırın,
Karışımı servis tabağına alın,
Üzerine zeytinyağ gezdirip maydanozla süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...
Bul
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Sponsor Reklam
site ekle sohbet,chat,mobil sohbet,uygulamalı chat,Chattir net,sohbet odaları, mircul Haberler istanbul
Lafazan sohbet, lafazan chat, lafazan, lafazan muhabbet istanbul Marmara Ereğlisi Su tesisatçısı, Marmara Ereğlisi Su tesisatı, Marmara Ereğlisi Su tesisatı tamiri, Marmara Ereğlisi Su tesisat ustası Manisa Böcek İlaçlama, Manisa İlaçlama, Manisa Böcek ve Haşere İlaçlama Servisi, Manisa Ev İşyeri Böcek ve Fare İlaçlama Şirketi