Forum Sitesi

Tam Versiyon: Zerde Tatlısı Tarifi için Gerekli Malzemeler
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Zerde Tatlısı Tarifi için Gerekli Malzemeler
1 çay bardağı pirinç
7 su bardağı su
1 çay kaşığı safran⁵
Yarım çay bardağı sıcak su(safran için)
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı gül suyu
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
3 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı su(nişasta için)

Hazırlanışı
1. Tencereye yıkanmış pirinç ve suyu alalım.
2. Pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim.
3. Uygun bir kaba safran ve sıcak su alalım. Safranın tadının ve rengini vermesi için 5 dakika bekletelim.
4. Pirinçlerin üzerine toz şeker, hazırladığımız safran suyu, gül suyu, dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ekleyerek kaynamaya bırakalım.
5. Bir kaba mısır nişastası ve suyu alarak çırpalım.
6. Hazırladığımız karışımı tencereye ekleyerek karıştıralım ve 2-3 dakika daha kaynatalım.
7. Tatlımızı ocaktan alarak kaselere paylaştıralım.
8. Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirdikten sonra dilediğimiz şekilde süsleyip servis edelim.
9. Biz bu ölçülerle 6 kup tatlı elde ettim.
Afiyet olsun.☺️

📌Not Safranı renk vermesi için kullanıyoruz. Alternatif olarak 1çay kaşığı silme zerdeçal kullanabilirsiniz.

Kıvamı ise sıcakken boza kıvamında olmalı.