Forum Sitesi

Tam Versiyon: "Aylak aylak gezmek" artık resmen boşanma sebebi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.

iRcForumlari

Yargıtay'dan emsal karar! "Aylak aylak gezmek" artık resmen boşanma sebebi



Bir boşanma davasının temyiz müracaatını değerlendiren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kocanın tembellik yapıp çalışmamasını boşanma sebebi saydı. Yüksek Mahkeme, kadının kocası çalışmadığı için kendi ailesine sığınmasının evlilik birlikteliğini derinden sarsığına dikkat çekti.
Kocası tarafından şiddete maruz kaldığını öne süren genç kadın boşanmak için Aile Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme, davalı erkeğin boşanmaya sebebiyet veren olaylarda tam kusurlu olduğuna hükmederek tarafların boşanmasına hükmetti. Davalı koca söz konusu kararı istinafa götürdü.
KADIN TEMYİZE GİTTİ

Bölge Adliye Mahkemesi, kocaya kusur olarak yüklenilen kusurlardan bir kısmının dosya çerçevesi itibariyle ispatlanamadığına, bir kısmında ise davacı kadın tarafından usulünce dayanılmadığına hükmetti. Davanın reddedilmesiyle şok yaşayan davacı kadın Bölge Adliye Mahkemesi kararını temyiz etti. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi emsal nitelikte bir karara imza attı.

KOCANIN ÇALIŞMAMASI AĞIR KUSURLU SAYILDI

Kararda, kocanın son bir buçuk yıldır boş boş gezerek ailesine ekonomik destek sağlamadığına dikkat çekildi. Oy birliği ile alınan kararda, kocanın çalışmayarak ağır kusurlu olduğu hatırlatıldı. Kararda, "Davalı erkeğin evliliğin son 1,5 yılında çalışmadığı, sağda solda gezdiği, bu süre zarfında davacı kadına kendi annesinin baktığı, davalı erkeğin bu şekilde birlik yükümlülüklerini ihmal ettiği, bu hususun da tanık beyanlarıyla sabit olduğu anlaşılmaktadır.
KADININ DAVA AÇMASI HAKLI GÖRÜLDÜ

Gerçekleşen bu durum karşısında taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkan vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Olayların akışı karşısında davacı kadın dava açmakta haklıdır. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, davanın kabulü ile boşanmaya karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile reddine karar verilmesi doğru olmamış, bozmayı gerektirmiştir."